Patronul unui fast-food din zona centrală a municipiului Târgu Jiu a fost amendat cu suma de 2.000 de lei de către poliţiştii locali, pentru că pe terasa unităţii au fost găsiţi mai mulţi clienţi.
„Nu a respectat măsura de suspendare a servirii produselor alimentare în terasa din exteriorul punctului de lucru. Faptele sunt prevăzute în H.G.394/2020 şi Legea 55/2020 cu amendă de la 2000-10000 lei . S-a aplicat o sancţiune de 2000 lei cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul sancţiunii aplicate de agentul constatator in termen de 15 zile“, a spus Florin Băluţă, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu, citat de Adevărul.
Un restaurant cu specific italian era deschis, joi, în centrul orașului Cluj-Napoca, la începutul acestei luni, iar angajaţii au servit poliţişti sub acoperire care s-au dat drept clienţi. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, relatează Mediafax.
Reprezentanţii Poliției Cluj au declarat, în data de 7 mai, că poliştii clujeni au primit o sesizare despre faptul că restaurantul respectiv funcţiona deşi activitatea localurilor publice este interzisă în această perioadă.
Reprezentanţii industriei de turism au participat, luni, la o întâlnire cu Ludovic Orban pe marginea problemelor din HoReCa, din cauza pandemiei de coronavirus.
Aceștia susțin că Guvernul a planificat deschiderea teraselor pentru data de 1 iunie, iar sezonul estival din România să înceapă de la 15 iunie.
„Promisiunea premierului este 1 iunie pentru terase şi 15 iunie pentru sezonul estival (…) în situaţia în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situaţiilor de Urgenţă”, a declarat luni Daniel Mischie, CEO City Grill, grupul care deţine 18 localuri şi o platformă de livrări.
FOTO: Adevărul